U kunt zich alvast voorbereiden op de nieuwe manieren van verwarmen en elektriciteit opwekken door maatregelen te treffen aan uw woning. Met deze maatregelen gaan uw energiekosten omlaag en uw wooncomfort omhoog. Ze zijn altijd slim om uit te voeren, welke energiebron u dan ook gaat gebruiken.

Denk hierbij aan:

  • Energie besparen is altijd slim om te doen. Let op uw verlichting, stroom- en gasverbruik.
  • Verbeter de isolatie van uw woning, bijvoorbeeld de muren of het dak.
  • Start alvast met het opwekken van schone elektriciteit door de plaatsing van zonnepanelen op uw dak of een zonneboiler voor warm water.
  • Neem in al uw plannen, bijvoorbeeld als u gaat verbouwen, mee dat uw huis in de toekomst geen aardgasaansluiting meer heeft. Zo kunt u alvast de juiste voorbereidende stappen treffen en bespaart u in de toekomst kosten.
  • Heeft u plannen met uw keuken? Kies dan voor elektrisch koken. Een inductiekookplaat is dan meestal de beste oplossing.

Persoonlijk advies

Met vragen over het verduurzamen van uw woning kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket op www.duurzaambouwloket.nl. Zij geven gratis en onafhankelijk advies. Het Duurzaam Bouwloket heeft een overzicht van lokale gecertificeerde bedrijven en beschikbare subsidies.

Het is ook mogelijk om een gratis maatwerkadvies voor de verduurzaming van uw woning te ontvangen. Dit kan door het invullen van een aantal gegevens over uw woning op: woningplanner.duurzaambouwloket.nl