“Een makkelijke, betaalbare en effectieve investering in energieverbruik en comfort”

Een quick scan van het huis om te zien waar warmte verloren gaat. De uitkomsten waren voor Cor Boom uit Bergambacht reden genoeg om in 2018 te kiezen voor een inmiddels populaire maatregel: spouwmuurisolatie. En dat had direct resultaat. “De temperatuur binnen is zoals het altijd was, maar we hoeven er veel minder voor te stoken. En ons wooncomfort is verhoogd doordat het minder tocht in huis.”

Met de neus op de feiten

“Ons huis werd door het Duurzaam Bouwloket geselecteerd voor een quick scan”, vertelt Cor. “En dan word je toch wel met de neus op de feiten gedrukt. Het Bouwloket liet de uitkomsten zien op een informatieavond en ze konden je ook in contact brengen met isolatiebedrijven. Voor ons was dat van doorslaggevend belang om voor spouwmuurisolatie te kiezen. Dat was daarna eigenlijk zo geregeld.”

Net zo warm

Met name het gemak van de werkzaamheden verraste Cor. “In een halve dag waren ze klaar met de voor- én achtergevel. Ze boren gaatjes, spuiten het materiaal erin, maken het weer dicht en je ziet er vrijwel niets meer van.” En ook niet onbelangrijk: het verschil op de energienota was enorm voor Cor en zijn vrouw. “Waar we in 2018 nog 1277 kuub gas verbruikten, was dat een jaar later 883. Dat is bijna een derde verschil, terwijl we de temperatuur binnen gelijk houden.”

Betaalbaar en effectief

Ook Cor ziet dat steeds meer mensen kiezen voor spouwmuurisolatie. “Onze overburen hebben het nu ook. En ik heb het bedrijf al vaker gezien in de wijk. Ik begrijp het wel, want deze vorm van isoleren is goed betaalbaar, je hebt er geen omkijken naar en het biedt echt prima resultaten.”

Lees ook de ervaringen van andere inwoners. Wat doen zij om duurzamer te leven, wonen, werken of boeren?