Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen voor onafhankelijk advies en vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken, terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeente Krimpenerwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket.

Naar het Duurzaam Bouwloket

Energiebesparende maatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Maar welke maatregelen getroffen kunnen worden, en hoe je dat doet, is voor veel mensen onbekend. Via de website, per mail of telefonisch kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Ook staat het Duurzaam Bouwloket regelmatig op markten en zijn ze aanwezig bij informatiebijeenkomsten. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid en wooncomfort belangrijke aandachtspunten.

Duurzaam een huis laten bouwen

Als u een eigen woning gaat bouwen, kunt u ervoor kiezen om dit duurzaam te doen. Duurzaam bouwen is toekomstgericht. Dat betekent een energie-neutrale of leverende woning zonder aardgasaansluiting. Op de website Duurzaam Bouwen vindt u meer informatie en een stappenplan.