De gemeente Krimpenerwaard geeft gratis installatie van kleine energiebesparende maatregelen en bespaaradvies weg. Zo kunnen we de energierekening helpen verlagen. Inwoners van Krimpenerwaard die hiervoor in aanmerking komen krijgen een brief van de gemeente.

Brief van de gemeente

Dit gebeurt in fases per woonplaats. In mei ontvangen inwoners in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk, maar ook nog een aantal adressen in Ouderkerk en Gouderak een brief om een afspraak te maken. In de andere kernen is de brief reeds eerder dit jaar bezorgd.

Energie gaat onnodig verloren

Energie wordt steeds duurder en veel huishoudens kunnen meer energie besparen. De gemeente wil inwoners hierbij helpen. Nadat de ontanger van de brief een afspraak heeft gemaakt komt er een medewerker van het Energieklusteam langs. Tijdens het bezoek geeft de medewerker advies en worden er direct gratis tot 5 besparende maatregelen geïnstalleerd. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen. Dit bespaart geld en verhoogt het wooncomfort.

Meer informatie

Voor deze actie werken wij samen met Energieklus. Voor meer informatie ga naar energieklus.nl(externe link)/krimpenerwaard(externe link) of bel met de helpdesk. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 010 - 318 00 51.