Cees en Margreet Gouwens uit Schoonhoven

Cees en Margreet Gouwens trokken in het najaar van 2018 in hun nieuwe huis. Een mooie, traditionele nieuwbouwwoning, met één bijzonder kenmerk: het huis is uitgerust met de meest energiezuinige toepassingen. “Ons doel was om volledig energieneutraal te wonen”, legt Cees uit. “Maar in de praktijk leveren we zelfs meer op. We zijn dus energieproducerend.”

Lees verder

Mik von Grumbkow uit Bergambacht

Mik von Grumbkow kocht in 2006 een prachtig huis in Bergambacht. De enige kanttekening: qua energie en comfort was de woning behoorlijk achterhaald. Al wist Mik daar wel raad mee. “We begonnen meteen met een grondige renovatie. In eerste instantie om het huis richting basiscomfort te brengen, maar ook om alle techniek veiliger te maken. En natuurlijk leverde het ons ook financieel voordeel op. Want de energierekening van de vorige eigenaar, daar sloeg je steil van achterover.”

Lees verder

Cor en Ada Boom - Bergambacht

Een quick scan van het huis om te zien waar warmte verloren gaat. De uitkomsten waren voor Cor Boom uit Bergambacht reden genoeg om in 2018 te kiezen voor een inmiddels populaire maatregel: spouwmuurisolatie. En dat had direct resultaat. “De temperatuur binnen is zoals het altijd was, maar we hoeven er veel minder voor te stoken. En ons wooncomfort is verhoogd doordat het minder tocht in huis.”

Lees verder

Rob Geleijnse uit Lekkerkerk

Duurzame aanpassingen komen lang niet altijd alleen bij oudere woningen voor. Dat bewijst Rob Geleijnse, die samen met een aantal buren zonnepanelen liet aanleggen op het dak. “Ons huis stamt uit 2013 en dus prima geïsoleerd”, vertelt Rob. “Maar dit was een investering die goed is voor de generaties na ons én financieel voordeel oplevert. Ik haal mijn stroomverbruik er bijvoorbeeld dik uit.”

Lees verder

Karel van Berk uit Gouderak

Toen zo’n 10 jaar geleden de graanmaalderij aan de overkant te koop kwam, hoefde Karel van Berk niet lang te aarzelen. Hij kocht het pand en begon met een grondige renovatie. “Om twee redenen”, vertelt hij. “Aan de ene kant leek het me gewoon een prachtig pand om op te knappen. En ik was bang dat het anders zou verdwijnen. Er wordt al zoveel moois gesloopt in ons land.”

Lees verder