Het klimaat verandert. Dat vraagt om maatregelen. Deels om die verandering af te zwakken en tegen te gaan. Maar ook om onze woonomgeving aan te passen aan de veranderde omstandigheden.

Bij de herinrichting van de Johannes Vermeerstraat en omgeving in Krimpen aan de Lek is tegelijk de buitenruimte aangepast aan klimaatverandering. Met een mooi woord: klimaatadaptatie. Naast nieuwe bestrating, riolering en verlichting is gekeken hoe beter met regenwater, groen en verduurzaming van woningen om te gaan is. Van de aanpak is een video gemaakt.

Bekijk de video over klimaatadaptatie bij het project Johannes Vermeerstraat en omgeving

In de video vertelt wethouder Ria Broere wat klimaatadaptatie inhoudt en wat u zelf in uw tuin kunt doen. Beleidsmedewerker Wim Rook vertelt u hoe een andere vorm van riolering, opvang en hergebruik van regenwater, betere afwatering van straten naar singels, natuurlijke oevers en een innovatieve inrichting van parkeerplekken helpen om beter met regenwater om te gaan. Maar ook hoe dit van invloed is op de temperatuur in droge, hete zomers. En hoe dit zorgt voor meer soorten insecten en vogels in de buurt.

Beleidsmedewerker Anne Verdoold sluit hierop aan met acties als Steenbreek en de samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket adviseert over hoe u uw woning kunt isoleren en ook zelf energie kunt opwekken. Een bewoner vertelt hoe hij hier van profiteert.