Voor veel ondernemers zijn de twee grote knelpunten om te verduurzamen: tijd en gedoe. Tijd om zich te verdiepen in de mogelijkheden en gedoe om alle subsidies en vergunningen te regelen. Het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) helpt die obstakels weg te nemen.

Hulp bij verduurzaming

Heb je een vraag over verduurzaming of wil je daarbij geholpen worden? Neem contact op met de consulenten van SEB-MH. Zij kijken hoe ze u kunnen helpen. Ze geven onafhankelijk advies over de beste manieren om te verduurzamen, ze helpen de opties om energie te besparen op een rij te zetten en zoeken naar beschikbare subsidies en fiscale regelingen voor het opwekken van energie. Ook schakelen ze met de netbeheerder, verzekeraar, pandeigenaar en gemeente. Zo krijgt u een kickstart voor de verduurzaming van uw bedrijf.

Waar kan het Servicepunt Energietransitie Bedrijven u mee helpen?

Energiebesparing

Besparen is noodzaak voor het klimaat en noodzaak voor de portemonnee. Een van onze consulenten komt op bezoek voor een opname en denkt mee over isolatie en slimme manieren om energie te besparen. SEB-MH kent de fiscale regelingen en heeft een sterk netwerk van partijen voor de uitvoer van de maatregelen.

Energieopwekking

Zonnepanelen op je dak is financieel een no-brainer, maar de realisatie heeft nog wat voeten in de aarde. SEB-MH denkt mee over verzekeringen, netcapaciteit en eventuele samenwerking met een energiecoöperatie en helpt bij de aanvraag van subsidies. Ook bij windenergie denken we met u mee.

Gasloos ondernemen

Wijk na wijk gaat van het gas af. Wacht u dat af of pakt u zelf de regie? In beide gevallen maakt SEB-MH samen met u een stappenplan. Heeft u voldoende isolatie? Welke warmtebron is geschikt? En kunt u de investering gelijk combineren met zonnepanelen? SEB-MH zorgt dat u op termijn het aardgas vaarwel kunt zeggen.

Voor ondernemers door ondernemers

SEB-MH is een samenwerking van de duurzaamheidsplatforms uit Midden-Holland en wordt gefinancierd door het bedrijfsleven, de gemeentes en de provincie Zuid-Holland. Deze organisaties ondersteunen SEB-MH in zijn missie om het elke ondernemer mogelijk te maken diens bedrijf duurzaam en toekomstbestendig in te richten. Daarom kan SEB-MH zijn diensten in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas kosteloos en
onafhankelijk aanbieden.

Contact

Het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland is te bereiken via het emailadres info@seb-mh.nl.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website www.seb-mh.nl.