Heeft u plannen om uw dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kunt u ongeveer twintig procent subsidie krijgen. De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. U kunt alleen subsidie krijgen als u eigenaar van het huis bent én er zelf woont.

Let op! De subsidiebedragen zijn tijdelijk verhoogd van 20 naar 30% van de kosten van energiebesparende maatregelen. Deze verhoging geldt vanaf 1 juni 2020. De verhoging geldt alleen voor maatregelen die tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 worden uitgevoerd.

Woont u in een woning of appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Ook dan kunt u gebruik maken van deze subsidieregeling. 

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een regeling van de rijksoverheid en is aan te vragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Subsidie Reductie Energieverbruik

Dit is een subsidie van € 70,- voor de aanschaf van energiebesparende materialen zoals bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips, een waterbesparende douchekop en veel andere. Informatie over de subsidie en de voorwaarden staan op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Energiebespaarlening

De Rijksoverheid heeft begin 2020 het Warmtefonds in het leven geroepen. Het Warmtefonds biedt langjarige leningen tegen een aantrekkelijke rente voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) voor de verduurzaming van woningen. Deze leningen zijn aan te vragen op de website van Energiebespaarlening.