Duurzaamheid en de energietransitie leven in Krimpenerwaard. Dat blijkt uit de verhalen die wij regelmatig publiceren over inwoners, agrariërs en ondernemers die initiatief nemen om hun woning, woonomgeving of bedrijfsvoering te verduurzamen. Maar het blijkt in de praktijk van alledag ook uit het feit dat het afgelopen half jaar de aanvragen voor en het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s een vlucht heeft genomen. In het laatste halfjaar zijn er ruim vijftig laadpalen geplaatst in de gemeente.

Elektrisch vervoer

Reizen zorgt voor een groot deel van de CO2-uitstoot in Nederland. Anders reizen is daarom belangrijk voor het klimaat. Steeds meer mensen pakken een (elektrische) fiets of lopen naar werk. Anderen reizen buiten de spits met de elektrische auto. Ook het delen van een auto wordt steeds aantrekkelijker. Auto’s en vrachtverkeer zorgen voor een vijfde van de totale CO2-uitstoot van Nederland. Daarom wordt een elektrische auto het vervoer van de toekomst.

Openbare laadpalen

Een elektrische auto moet u wel regelmatig opladen. Voor het opladen van uw elektrische auto kunt u gebruik maken van een openbaar oplaadpunt. Het aantal elektrische auto’s neemt toe. Daarom worden op steeds meer plekken in de gemeente Krimpenerwaard openbare laadpalen geplaatst. Wilt u ook een oplaadpaal in uw wijk? Dan kunt u hiervoor een aanvraag doen. 

Hoe vraag ik een laadpaal aan?

In de Krimpenerwaard worden laadpalen geplaatst door EQUANS. Een laadpaal aanvragen kan via laadpaalnodig.nl. U leest op deze website ook alles wat er te weten valt over openbare laadpalen.