Wilt u als bestuurder of beheerder van een VvE duurzaam onderhoud en renoveren combineren met energiebesparende maatregelen? Of bent u bewoner van een VvE en wilt u duurzamer gaan wonen? Nu is de tijd voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan. Er zijn momenteel gunstige subsidieregelingen en aantrekkelijke energiebesparingsleningen voor VvE’s. Deze regelingen zijn te gebruiken om advies in te winnen over duurzame maatregelen, besluitvorming te begeleiden en maatregelen uit te voeren.

Gratis intakegesprekken

Om VvE’s op weg te helpen, biedt de gemeente Krimpenerwaard 15 gratis intakegesprekken aan voor een energiescan en besluitvormingsbegeleiding. Dat gebeurt in samenwerking met VvE Duurzaamheidsloket.

Waarom een duurzamere VvE?

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van de woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen is een nieuw energielabel aan te vragen. Bij de verkoop van uw huis komt dat goed van pas! Mogelijke maatregelen zijn gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. Daar zijn vakmensen en uw mede-VvE bewoners bij nodig. Maar hoe gaat u dat organiseren en betalen? Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen voor VvE’s en eigenaren. Maak werk van verduurzaming met hulp van het VvE Duurzaamheidsloket.

Aanmelden voor een gratis intakegesprek

Schrijf u vandaag nog in voor een gratis intakegesprek! We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. De gemeente biedt de eerste 15 intakegesprekken gratis aan. U kunt zich aanmelden via de website van het VvE Duurzaamheidsloket(externe link).

Hoe werkt het?

Het verduurzamingsproces van een VvE bestaat uit veel onderdelen. Het energieadvies, het opnemen van de energiebesparende maatregelen in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP), de besluitvorming en de keuze van uitvoerders. Het VvE Duurzaamheidsloket helpt VvE’s in de gemeente Krimpenerwaard bij alle stappen van verduurzaming. Het komt allemaal aan bod tijdens het intakegesprek.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met het VvE Duurzaamheidsloket. Bel naar 020 - 632 44 41 of mail naar info@vveduurzaamheidsloket.nl