Gemeente Krimpenerwaard vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom is duurzaamheid een speerpunt in het collegeprogramma.

Een grote duurzaamheidsopgave is de energietransitie. De energietransitie is de overgang naar schone energie. Krimpenerwaard werkt aan schone betaalbare en veilige energie voor iedereen, zodat we samen onze CO2-uitstoot en de negatieve gevolgen van klimaatverandering kunnen verminderen.

Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later. Daarom werken we aan een duurzame toekomst voor de Krimpenerwaard. Door nú keuzes te maken die gericht zijn op de toekomst,  investeren we in de Krimpenerwaard van morgen!

Krimpenerwaard 2050: CO2-neutraal en schone, betaalbare en veilige energie voor iedereen

We gebruiken elke dag energie. Denk aan olie, kolen en aardgas. Als we fossiele brandstoffen gebruiken, stoten we CO2 uit. Dat is slecht voor het klimaat én fossiele brandstoffen raken ook een keer op. 

Daarom stappen we voor alle energie die we dagelijks gebruiken over op schone hernieuwbare energie. Denk aan zonne-energie, windenergie, energie uit water, aardwarmte en waterstof. Deze overstap noemen we de energietransitie. Het doel is minder CO2-uitstoot en schone, betaalbare en veilige energie voor iedereen. Uiteindelijk wil de gemeente Krimpenerwaard in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. 

Niet alleen gemeente Krimpenerwaard heeft doelen gesteld. Heel Nederland doet mee. Afspraken over het verminderen van de CO2-uitstoot staan in het Nationaal Klimaatakkoord. Hiermee draagt Nederland bij aan de wereldwijde afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs.