Op 8 november werd de eerste cursus ‘Tuininrichting en biodiversiteit’ voor inwoners georganiseerd door Prachtlint Krimpenerwaard. De 45 deelnemers waren enthousiast en gaven aan dat ze de cursus leerzaam, leuk en praktisch toepasbaar vonden. In de cursus werd aandacht besteed aan hoe belangrijk meer soorten planten en dieren (biodiversiteit) is. En wat aantrekkelijke plantensoorten zijn voor insecten. De cursusleiders vertelden meer over bomen en struiken voor kleine en grote tuinen, onderhoud, compost én mogelijkheden voor het aantrekken van andere diersoorten in de tuin.

Tweede cursus begin 2024

Er waren veel meer aanmeldingen dan plekken. Daarom organiseert Prachtlint begin 2024 een tweede cursus. Wilt u deze cursus ook volgen in 2024? Meld u dan aan via kw@prachtlint.nl en vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer.

Vragenlijst over biodiversiteit

Dat biodiversiteit leeft onder inwoners merkt de gemeente ook door de vragenlijst over dit onderwerp. Deze vragenlijst heeft de gemeente in mei 2023 gehouden. Er deden 218 inwoners daaraan mee. Wij willen deze inwoners heel hartelijk bedanken voor hun deelname. Dit helpt ons om inwoners op een aansprekende manier te betrekken bij dit onderwerp. Een aantal belangrijke uitkomsten delen we hier graag.

Uitkomst vragenlijst

De meerderheid van de ondervraagden geeft aan actief mee te willen werken aan het vergroten van biodiversiteit. Hierbij is het adopteren/aanschaffen van een insectenhotel of boomspiegel het populairst. Inwoners geven daarnaast aan voornamelijk te willen werken aan hun eigen tuin en balkon. Verder hebben veel inwoners behoefte aan samenwerking en sociaal contact met andere inwoners.

Heeft u meegedaan aan deze vragenlijst? Dan kunt u een samenvatting van de uitkomsten vinden op duurzaamkrimpenerwaard.nl/biodiversiteit.