LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling in de Krimpenerwaard. Vernieuwende projecten die passen binnen het thema duurzaamheid en landbouw kunnen in aanmerking komen voor subsidie. In de afgelopen 20 jaar zijn er in de Krimpenerwaard tientallen LEADER-projecten gerealiseerd.

Aanmelden(externe link)

Lokale Ontwikkelingsstrategie

Ook voor de komende jaren willen we in de Krimpenerwaard weer een LEADER-programma opzetten, waarin de thema’s plattelandsontwikkeling, klimaat, milieu, water en biodiversiteit centraal staan. Daarom werken we de komende maanden aan een nieuw plan, de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS).

Startbijeenkomst

De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Op maandag 16 januari 2023 zal er van 20.00 tot 22.00 uur een startbijeenkomst worden gehouden in Dorpshuis De Zwaan, Kerkweg 2 in Berkenwoude. Deze bijeenkomst is voor iedereen in de regio die geïnteresseerd is in LEADER en mee wil denken in de gezamenlijke voorbereiding van het nieuwe programma. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Programma

 1. Welkom door Wethouder Erik Wassink
 2. Wat is LEADER? door Marieke Kok, LEADER coördinator sinds 2009
 3. Inspirerende projectvoorbeelden
 4. Vooruitblik: hoe bereiden we ons voor op LEADER 2023-2027?
 5. Pauze
 6. Dialoog:
  1. Hoe zie je de toekomst van de Krimpenerwaard
  2. Welke kansen, thema’s en aandachtsgebieden zijn relevant voor deze regio?
 7. Afsluiting

Documenten