De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt van oktober tot en met december 2023 naar de gemeente Krimpenerwaard. Inwoners kunnen bij de verplaatsbare op zonne-energie werkende unit terecht om gratis klein grof huishoudelijk afval in te leveren. Het gaat om afval dat niet hoort bij het restafval, maar bij de milieustraat. De Mobiele Milieustraat komt naar Haastrecht, Schoonhoven en Krimpen aan de Lek.

Inleveren van afval

Inwoners van onze gemeente kunnen bij De Mobiele Milieustraat terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk hierbij aan de volgende soorten afval:

  • Klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen)
  • Kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop)
  • Harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes)
  • Metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad)
  • Hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton

De hoeveelheid die u mag inleveren, moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Waar en wanneer?

De Mobiele Milieustraat staat van oktober tot en met december 3 keer in de gemeente Krimpenerwaard. Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. De Mobiele Milieustraat vindt u in:

  • Haastrecht (Kleine Haven 11): vrijdag 27 oktober, 9.30 tot 15.30 uur
  • Schoonhoven (Cellebroedersstraat 1) donderdag 30 november, 9.30 tot 15.30 uur
  • Krimpen aan de Lek (De Markt 114): zaterdag 2 december, 9.30 tot 15.30 uur

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. Dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Cyclus laat het ingeleverde afval recyclen. Dit wordt gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling: ‘van afval naar grondstof’.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Mobiele Milieustraat? Meer informatie vindt u op de website van Cyclus of via de Cyclus afval-app. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Cyclus via het meldingsformulier. U kunt ook bellen naar 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).