LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling in de gemeente Krimpenerwaard. Vernieuwende projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Hierin moet plattelandsontwikkeling, klimaat, milieu, water en biodiversiteit centraal staan. Ook moeten de projecten passen binnen de thema’s landbouw, duurzaamheid, natuur, cultuur en/of recreatie. In de afgelopen 20 jaar zijn al tientallen LEADER-projecten(externe link) gerealiseerd.

Op 2 april gaat het LEADER-loket weer open voor de gemeente Krimpenerwaard. Subsidieaanvragen kunnen gedurende de LEADER-periode van 2024 tot en met 2027 worden ingediend. Dat kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link). Ieder jaar worden de aanvragen op 4 momenten binnengehaald en beoordeeld door de Lokale Actie Groep (LAG). Voor 2024 zijn deze momenten op 2 april, 10 juni, 16 september en 16 december.

Idee of project indienen

Voor het opzetten van het LEADER-programma voor de gemeente Krimpenerwaard is de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) geschreven. Hierin staat alles wat u moet weten over LEADER. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar leader@krimpenerwaard.nl. Wij helpen u graag verder.